dimarts, 13 de juliol del 2010

El Departament ho torna a fer malament!

Teòricament el passat dia 30 de juny, últim del curs 09-10, a les escoles havíem de conèixer la futura plantilla per proper curs escolar. Per això, teòricament, s’havien avançat els processos d’oposició i el termini de preinscripció a les escoles de primària entre dos i tres mesos. Per això es van haver d’avançar les jornades de portes obertes a finals de gener, amb grans dificultats per a la organització; per això és van avançar les proves d’oposició i altres mestres dels centres van haver de substituir, ells mateixos, els companys opositors en horari lectiu durant el mes d’abril i maig.
Va ser un dia difícil, s’havien de tancar les classes i alhora deixar-les gairebé preparades per tal de rebre els alumnes una setmana abans el proper curs, deixant només quatre dies als docents per preparar la organització del nou any escolar.
Finalment, a mig matí, es van poder consultar les esperades adjudicacions de personal docent pel 2010-2011 amb no poques sorpreses: mestres amb números inferiors al 6000 de la borsa d’interins sense cap adjudicació encara, places sense cobrir als centres sense cap notícia de qui les ocuparia, mestres proposats per les direccions de les escoles i que havien confirmat la plaça al centre sense cap destinació, persones reclamades per direccions de centres PAC o fins i tot formant part dels mateixos equips directius i en comissió de servei destinades als seus centres definitius, mestres de Lleida destinats al Vallès, etc.
Coneixem de molts equips directius i mestres que han hagut de fer les reclamacions oportunes als seus Serveis Territorials i que encara ara, a mitjans de juliol segueixen sense conèixer les adjudicacions definitives del proper curs, a només mes i mig de començar les classes. Tot i haver avançat alguns processos que han fet anar de bòlit a les escoles aquest any.
Errors, confusions i malentesos difícils de resoldre quan el destí de milers de docents queda en mans d’un programa informàtic i no es tenen en compte les persones.

1 comentari:

  1. A tots els centres dels meus coneguts han arrivat el 30 de juny tots el de jornada sencera. Ara ja han arrivat les 1/2 i els 1/3. Molt milor que el curs passat i l'altre. Sembla que els nomenaments telemàtics funcionen.

    ResponElimina

Deixa aquí el teu comentari. Sempre amb respecte vers els altres!